Tuesday, June 14, 2011

website tourism Malaysia kena hack!!

Assalammualaikum dan salam sejahtera.. Aku rasa ni info terbaru.. Kalau aku yang terlambat, aku tak tahu lah.. hehehe.. Website/laman sesawang tourism Malaysia kena hack.. Betul ke?? Korang tengak bawah ni..


Yang aku pelik ape motif dorang buat macam ni ye?? 


ni pesanan mereka..

Sekarang ni musim hack menghack pulak dah.. Serious aku tak faham.. Korang try lah klik link ni http://www.tourmalaysia.com.my/


...tamat...


________________________________________________________________________________

UPDATE!!

Daripada info terbaru yang aku terima, website yang tertera di atas bukan lah website sebenar tourism malaysia.. Website sebenar ialah http://www.tourism.gov.my/.. Terima kasih kepada cik FAIRY ANNA kerana bagi info.. :) Fuhh.. lega aku..


_________________________________________________________________________________

UPDATE!!!

Info yang baru aku terima.. Daripada pemerhatian aku, website tourism yang diorang hack itu adalah website tourism Malaysia yang lama.. Bermaksud yang sudah tidah digunakan lagi.. Tak percaya?? Cuba korang klik balik link ni http://www.tourmalaysia.com.my/ lepas tu korang scroll sampai ke bawah sekali.. Korang nampak tak sebelah kiri sekali ada tulis copyright Kuala Lumpur 1998 - 2004.. Nampak kan?? hehehe..


2 comments:

GKA said...

mmm...kita tgk goberment wat apo pasni

Fairy Anna said...

dzul. ak tgh intern kt tourism malaysia HQ skrg ni. link ko bg tu bkn link web de ler. ni website de.
www.tourismmalaysia.gov.my