Thursday, April 7, 2011

Food Court di Times Square tingkat 10 dah di tutup!!

Assalammualaikum dan salam sejahtera.. Sejak semenjak ni aku tengok cuaca tak menentu je kan?? Kejap hujan kejap panas.. Tapi takpelah.. Ok entri kali ni aku rase mungkin korang sume dah tahu kot tetapi aku baru je tahu.. hahahaha.. Korang dah pergi Times Square?? Korang dah pergi kat food court tingkat 10 atas tu? Kalau yang dah pergi tu bagus la.. Kalau yang belum pergi tu, tak payah la susah2 nak naik atas tu sebab food court tu dah di tutup.. Tak percaye?? Nah tengok ni.. 


Haaa amacam korang?? Percaya kan?? Mase aku datang times square haritu dgn kekasih hati aku pergilah di food court tu.. Aku dah macam orang asing dah.. Aku pergi pusing2 kat tingkat 10 tu sebab kosong je.. Gile lah.. Ramai jugak yang tercari-cari kat atas tu.. Terpinga-pinga di buatnye.. hahaha... So kemane pergi nye food court tu? Pihak Times Square pindahkan nye ke tingkat bawah di Taste of Asia namenye sekarang.. 



Haa ni lah food court tingkat bawah yang ganti food court tingkat atas tu.. Food court yang di tingkat bawah ni dah lebih kurang 4bulan beroperasi.. Apa yang menariknye, food court kali ni berkonsepkan pembayaran menggunakan kad.. Haa gempakkan?? Dorang gune kad ni ha.. 



Hahaha maju weyh gune kad macamni.. Kad ni serupa dengan kad touch n go tu.. Kad ni percuma.. Korang tak payah beli.. Just mintak je di kaunter pintu masuk food court tu.. Tapi korang mintak tu terus kena topup la kad tu.. Kalau korang order makanan nanti just bagi je kad tu.. Kalau ade lebih, esok2 kalau korang datang times square lagi, boleh je gune lagi.. Mudah kan? Tetapi yang xmudahnye wallet aku ni bertambah2 tebal dengan kewujudan kad2 macamni.. hahhaaha.. Ok selamat terpinga-pinga.. hahaha...


...tamat...

2 comments:

Sayang Amirah said...

wow bestnya kad tu!! kalau kat mamak bistro tu dia bagi kad tapi x leh reload lolz

fQ said...

lorh yeke..