Tuesday, August 24, 2010

Facebook | Melayu Babi!!!

Salam sejahtera semua.. Haa jangan nak marah2 aku dulu sebab tajuk entri macam tu.. Aku gune name FB MELAYU BABI sebagai tajuk entri aku kali ni.. Aku tadi saje2 je godek2 fb aku ale2 ini yang aku jumpe..


Aku cukup xpaham lah dengan cine2 ni.. Korang ni sebenarnya saje nak hangatkan cerita ke?? Saje nak hangatkan kami2 yang melayu ni ke?? Kalau korang (cine) ade masalah dengan seorang dua melayu, jangan nak sama kan dengan semua melayu la weyh.. Kitorang ni melayu dah cukup baek dah.. Kalau kitorang jahat, bila nampak cine je kitorang dah bunuh korang oke.. Ni tanah melayu.. Belajar la kenal sejarah balik weyh.. Korang nak ke berulang lagi tragedi 13mei?? Kita 1 Malaysia la.. Aku ni boleh je kawan dengan cine dan india mase sekolah dulu.. Elok je hubungan kitorang sampai sekarang.. Tak payah nak maki2, tak payah nak gaduh2.. Masing2 ade otak kan.. Fikir baek2.. Kitorang Islam, kitorang ade cara sembahyang sendiri.. Korang Buddha ada cara sembahyang sendiri.. Masing2 ada cara sembahyang sendiri.. Tak payah nak pertikaikan la.. Itu kepercayaan masing2.. Ok?? Kalau ade cine2 yang bace entri aku ni dan ade yang tak puas hati, sila komen entri ni.. Sile komen dengan ayat yang baek2 ok.. Kalau nak privasi, boleh email kat aku.. dzulhazry@gmail.com.. Mungkin aku boleh jawab persoalan korang(cine) tu.. 

Ni antara web yang boleh mencetuskan perkauman : - 1) youtube
                                                                              2) facebook

p/s: INGAT!! Entri ini bukan untuk bergaduh atau bertengkar, entri ini adalah sebagai salah satu usaha aku sendiri untuk melihat KITA(cina+melayu+india) boleh duduk semeja gelak ketawa sambil minum2 di mamak..  

Berminat untuk komen?? Sila jangan mencarut,memaki atau mengeluarkan apa2 kata2 kesat ni komen ye.. Komen yang sebegitu tidak akan di approve kan..

"1 MALAYSIA"

...tamat...

8 comments:

diraja22 said...

usaha penyatuan ini penting..

I n n z said...

cube link fb tuh kat PM.
apa dia nak kata.

cengkerangcipot said...

yeahh diraja.. sgt penting..
link kn ke PM?? die on ke fb die?? haha

nas said...

geram ngan mereka yang tak hargai dok kat malaysia nie......karang kalau kne halau baru tahu....

nuriz said...

block dan report page tu, cara nak atasinya stakat ni

nuriz said...

org melayu masih boleh sabar kalau tak sabar mesti jadi mcm 13 mei tu baru tau langit tinngi rendah

nas said...

tapi yang sedih juga..banyak kat facebook ader nama cina babi...so?????

Mazru Majid said...

macam2 la..mybe dia tak puas hati kat satu melayu so dia tag ke semua melayu di Malaysia ni kot..aih :(