Wednesday, June 16, 2010

Kat mane nak shopping online eh??



Salam semua ye.. Zaman sekarang ni masih relevan ke keluar shopping?? hhahaha.. Kalau tanye kat hakak2 (kakak) kat luar sane tu mesti jawabnya relevan.. Tak kesah la ape pun jawapan korang ye tapi bagi aku zaman sekarang ni kite kena cari alternatif laen untuk bershopping.. Tapi kenape ye?? Sebab sekarang ni dunia semakin panas.. Penduduk dunia semakin bertambah.. Jumlah kereta semakin meningkat.. Aku tak suke kalau aku keluar ke pekan/bandar bersesak2.. Orang ramai gile.. Kalau naek kerete comfirm la jem kan.. Naek tren pun same je ramai orang.. So kite kena cari cara laen untuk bershopping.. Salah satu cara yang dapat aku fikirkan ialah online shopping.. Itulah cara termudah pada zaman sekarang ni.. Korang xpayah keluar rumah untuk beli beg, kasut, baju dan bermacam2 lagi.. Korang hanye perlu layari internet untuk memilih produk yang ingin di beli kemudian membuat bayaran dan perlu tunggu barang itu sampai ke pintu rumah kite.. Sungguh mudahkan?? 

Hari ini sungguh ramai orang menjual produk2 mereka di facebook, forum, blog, youtube dan bermacam2 lagi media baru.. Tetapi adakah itu sudah cukup lengkap dan mudah untuk para pembeli?? Jawapannya adalah TIDAK!! Masih terdapat kekurangan lagi di situ.. Apakah kekurangannya?? Kekurangan dari segi sistem  pembayaran.. Sebagai contoh, anda ingin membeli sehelai baju dari blogspot.. Kemudian anda beritahu kepada tuan punya blogspot itu.. Kemudian anda perlu ke bank untuk mendepositkan bayaran ke akaun tuan blog itu tadi. Ataupun cara lain anda perlu membuka akaun online banking anda untuk membuat bayaran.. Adakah itu memudahkan anda?? Bagaimana pula jika anda ingin membeli menggunakan kad kredit?? Begitu sukar bukan?? Jadi saya mencadangkan supaya anda membeli belah di My1Stop.my. Ini kerana My1Stop ini merupakan Virtual Shopping Mall yang pertama di Malaysia yang menyediakan sistem pembayaran yang lengkap. Anda boleh membeli menggunakan kad kredit, kad debit, online bankng dengan begitu mudah dan ringkas sekali.. Jika anda memasuki My1Stop.my ini, anda dapat merasakan pengalaman sebenar seperti sedang membeli belah di klcc, one utama, mid valley dan sebagainya..Menarik bukan?? Bukan setakat itu sahaja, jika anda berminat dengan sesuatu produk itu dan anda ingin berkongsi dengan rakan2 anda, anda boleh terus klik butang (button) share ke fb, twitter, buzz (gmail), forum, myspace dan bermacam2 lagi social network yang ade.. So ape tunggu lagi?? Jom la shopping di Virtual Shopping mall yang pertama di Malaysia ini.. Klik My1Stop.my untuk merasai pengalaman sendiri..

...tamat...

No comments: