Friday, May 7, 2010

tumbuk bawang boleh dalamkan lesung pipit anda

Ok salam sejahtera hakak2 kat luar tu.. Kalau hakak2 tak tahu ni gambar ape, ni la bawang merah namanye hakak oi.. Bese la hakak2 zaman sekarang mane maen masuk dapur.. Tak gitu hakak2?? hahaha.. Ok mari berbicara mengenai bawang dan lesung pipit.. Korang tahu x actually kalau korang g tumbuk or ketuk bawang guna lesung batu, lesung pipit korang akan bertambah sweet dan bertambah ke dalam..Mesti korang tak tahu kan.. Kalau korang tak percaye korang try la dulu....
Haaa korang tumbuk bawang cam gini ye.. 

Ni mesti korang tahu pasal ni kan?? Aku pun baru je tahu petang tadi.. Ni kalau korang nak lebih bagus lagi, korang gune lesung batu yang ni..

Haa gune yang ni besau sket..Lagi besau lesung batu lagi dalam lesung pipit korang..

Ni la kate orang tua.. Lagi 1care untuk dalamkan lesung pipit korang dengan menggunakan cili.. Gile kan?? Caranye korang tenyeh2 cili tu kat lesung pipit korang tu.. Kalau korang xde lesung pipit n berangan nak ade lesung pipit pun boleh.. try la.. Antara gades2 yang memiliki lesung pipit yang menjadi igauan aku macam gades ni..

 Haa ni la gades tu.. Comelkan?? comel oke.. huhuhu.. Dia ni la yang bagitahu kat aku pasal tumbuk bawang dalam lesung batu boleh dalamkan lesung pipit tu adalah satu PENIPUAN.. kahkahkahkahkah... Tepek2 aku kena tipu dengan gades ni.. At first memang percaya habis la kan.. Alee2 tipu je..hahhaa.. Sory la hakak2, blog ni pun blog hangit gak la kot.. huhuhuhu..

...noktah... 

7 comments:

aRe_ReEb said...

aku ader lesung pipit jugak..hahhaha
nk tau rahsie sebenar...meh lh tanye saye..lala

elmo chemo said...

tgk title entri ko pn aku dah teringat kat eykaa dah. haha

cengkerangcipot said...

diam la ko areeb..
hahaha aku dh agk dh eyka gak an.. lesung pipit terbaek..
ahahaha

Aus MeLankoLik said...

kahkahkah ,
aku nk kenal dgn ika , hahahak .

kakyong said...

kakyong hari2 menumbuk bawang, cili.. x timbul2 pun lesung pipit... hahahaaa...

cengkerangcipot said...

laa yeke kakyong??
sian kakyong..
xpe la..
nk buat cmne da xde naseb..
hahaha

eykaa aziz said...

sy suke post yang ni :p