Sunday, May 23, 2010

Terima kasih kereta wira kerana tak langgar aku tadi..

Salam sejahtera.. Aku menaip dengan mood yang sangat penat + mengantuk ni.. Aku nak cerita sedikit berkaitan kejadian yang menimpa aku tadi.. Aku kalau bawak kereta memang macam orang gila.. Tak percaya silalah tanya Encik Areeb.. Dia tahu cara pemanduan aku.. hehehe.. Tadi semasa aku memandu kereta (proton iswara) bapak aku, time tu aku di lorong tengah.. Kemudian aku ingin bertukar lorong kanan.. Aku pun beri signal ke kanan dan masuk ke lorong kanan.. Actually aku dah tengok takde kereta di lorong kanan tu, ale2 aku terkejut sebab bunyik hon.. Kereta tu Hon aku!! Kereta tu kereta proton wira.. Terkejut mak nyah oii.. hahaha.. Sumpah aku terkejut bai.. Tak perasan aku ade kereta.. Aku pun memasuki lorong tengah semula dan memandu dengan perlahan..Sedang kereta wira itu melintasi (memotong) kereta aku, aku sempat turunkan cermin tingkap aku dan mengangkat tangan ke arah kereta wira itu dan dibalas juga dengan tangan beliau.. Fuhh.. Aku ingat die nak maki aku ke ape ke tapi nasib baiklahkan.. Terima kasihlah Abang kereta wira ye.. Kalau die terlanggar aku tadi, aku xtau la ape yang akan terjadi.. Alhamdulillah Allah menyelamatkan nyawa aku..

haa ni la kereta bapak aku.. smart kan?? hahhaa.. Gambar ni aku ambil kat gugel je.. Gambar kereta bapak aku takde.. hihihi
 Haa yang ni pun bukan gambar kereta wire yang sebenarnya tu.. hihihi

 
...ok tamat...

3 comments:

Aus MeLankoLik said...

kalau kena langgar takdela kau tulis cite ni , hahahak

elmo chemo said...

bgus btol. berhemah ko ye agkt tgn.
ko agkt tgn. jari tgh ta naik kn?

hahahaha ;p

neway bgus la ko buat cmtu. sjuk sket la brader tu.

cengkerangcipot said...

hahaah tau xpe aus..
kak pae, saye budak baek..
jari tngh tenggelam taw..
hahaha