Monday, May 3, 2010

Banduan termahal di India


                Gambar ni tiada kaitan ye!! bukan banduan sebenar!!


Selamat datang ye hakak kat sane tu.. Hakak2 sehat tak? Hadek ni kurang sehat sikit ni.. hahaha.. Pelik tak dengan title tu?? Banduan pun mahal ke?? Gile ape kan?? Aku ingatkan pemain bola sepak je yang mahal2 ni.. Ishhh3... Aku dapat cerita ni pagi tadi semasa aku tengah kemas2 paper lame kat dapur tu haa.. Agak terkejut aku.. Ok begini ceritanya.. Banduan ni nama dia Mohammad Ajmal Amir Kasab.. Beliau ni dikaitkan dengan suspek pembunuhan 170 orang di Hotel Mumbai pada tahun lalu.. Serangan ke atas hotel tu merupakan insiden keganasan terburuk di India.. Ajmal ni antara 10 lelaki yang bersenjata (bukan pistol mainan taw) yang melancarkan serangan berdarah tu yang turut menyebabkan lebih 300 mangsa lain cedera..Korang ingat nyamuk je main2 darah?? ni lagi setan darah ni.. wakakaka...

Kenapa dia digelar banduan termahal eh?? Sebab...... Kerajaan New Delhi memperuntukkan hampir RM22juta sepanjang setahun lalu ataupun kira2 RM62ribu sehari untuk melindungi dan memberi makan kepada Ajmal di penjara berkeselamatan tinggi.. hahaha gila kan?? 62ribu sehari gila tu weyh.. Tu dah berkali2 ganda gaji harian tu.. Dia ni da boleh digelarkan VVVVVVVVIP.. huhuhu.. Tapi actually perbelanjaan tu bukan untuk makan minum dia sahaja la kawan, tapi untuk perbelanjaan pembinaan dua penjara kalis bom!! Termasuk juga pembelian senjata dan kenderaan kecemasan..Gempakkan?? So korang still nak kerja ke?? Taknak jadi banduan?? try la dulu.. hahahaha...

...siaran tamat...

12 comments:

Elmo Chemo said...

duit tu. baik bgi akuuuuuuuuuuuuuu!
aku tgh kaya(p) niiii!

cengkerangcipot said...

tau xpe weyh.. gile ape kn?? hahaha

edaolala said...

gile la mahal. apa masalah dorang baya mahal2 ni ? tak paham tol =.=' bazir duit je

cengkerangcipot said...

haaaa tau pn..pelik gile kn.. tp menurut kenyataan tu kerajaan new delhi xnk banduan tu terlepas sbb de sorg je yg dpt di tgkap..sbb tu dorg berhabes gile2 cmtu.. ishh3.. duet tu da bole2 buat kawen da tu.. huhuhu

cinta wardah said...

huhu~
mahal betul!
ape kate cepat2 kan sikit hukuman tuh..
tak yah la seksa dia...
tak yah memabzir duit..
heheh
p/s: kerajaan malaysia bazirkan berapa jua agaknya utk tahanan ISA??oppss~

cengkerangcipot said...

haa nth smpai ble la si banduan ni nk hidup mewah kn?
hahaha...
opsss yang ISA tu mewah jgk ke?
huhu

our stori mori *_* said...

terbaik ah perbelanjaan tu

cengkerangcipot said...

gempak kan nud??
yuhuuuu

our stori mori *_* said...

gempak gempak

cengkerangcipot said...

hihihi

cinta wardah said...

ISA mewah dgn seksaan~~huhu

bertahun-tahun di thn tanpa bicara..
siyes la weii

cengkerangcipot said...

yeahh..mmg la..
tu i tau la wardah..
hihihi