Thursday, April 15, 2010

streamyx!!!!!!!


ok kawan2, aku memaksa diri aku untuk menaip entri ni dengan segera sementare
perasan marah ni masih wujud lakan.. hahaha
Sebenarnya aku bukan nak cerita pasal Streamyx HSBB ni ha tapi nak cerita
pasal Streamyx biase2 je..
Amacam line internet korang tadi?? (yang gune streamyx).. ok ke tak??
Lebih kurang pukul 6petang tadi aku menghadapi gangguan line internet..
aku ingatkan aku tak bayar bil ke ape ke.. haishh xmungkin2..
Jadi aku mendecide untuk merestart modem aku.. Aku ingtkan selepas itu
semuanya kembali seperti sedia kala tetapi tidak.. Adushh.. Aku dah la tengah
beronline dengan si gades.. Ishh.. spoil btol la TM ni..
Tindakan aku seterusnya, aku off terus modem tu.. hahaha..
after 5minit macam tu aku onkan balik modem tu.. Seriously lama gila
aku kena tunggu signal modem tu stabil.. aduhhh.. Hampir 30minit kot..
Akhirnya dapat jugak aku mengonline setelah bermaki-makian seketika..
hahahaha.. Aku dapat sms dari kawan aku, dia kata internet dia problem
jugak.. Jadi maknanya bukan aku sorang la yang mengalami gangguan internet ni..
Korang pulak amacam?? Mengalami masalah yang sama ke??

nota tambahan: actually streamyx adalah yang paling bagus untuk Malaysia kalau nak di
bandingkan dengan P1, maxis, celcom, digi semua tu..

11 comments:

Aus MeLankoLik said...

aku pun , cuak gak . ingat kena potong , hahahak .

tp xpe , aku ttp syg , hahahak

cengkerangcipot said...

ko pn sme?
haa elok la tu..
hahaha

Anonymous said...

nud ; peh! sumpah same duh! aku ingat abg aku khianat kat aku, tgk modem ok je. last2 aku tidur. jahat streamyx ni tauu

cengkerangcipot said...

hahaha xpasal2 abg ko kne..
ape la..

Anne Boleyn said...

eeeeeee betol2!!kita pon hdapi menda yang sama tadi!! geram gile vaveng okay! siap kol streamyx nk smbung ke bhgn teknikal diorang..tak dapat2. lagi lah bengang. Lama tau tadi tak dapat access internet. restart modem pon tak jalan. ingatkan saye sorang je yang kena camni. hukhuk

cengkerangcipot said...

hahaha..
byk2 kn bersbr ye..
huhuhu

Dya R. said...

Aku pun kena. tapi aku COOL. Lalala

cengkerangcipot said...

cool la sgt ko..
haha

Hasrol Nizam said...

sabar2..
aku ni guna wifi free jek..
sebab still lagi duk kat U..
lagi la hari2 menahan kesabaran melampau bila slow gile..haha

cengkerangcipot said...

hahaha..
xpe2.. tu kesabaran anda sungguh
teruji..
hooo

Neo said...

hehe ok lgi tu... aku minggu ni saje dh 5 kali asyik contact tm je wat report... skali tepadam, 24jam x dpt online... korg ok lgi tu 2,3 jam da bleh gune.. hekhek