Tuesday, December 1, 2009

holiday at cameron highland!


wahh korang..
sabtu lpas aku ngn my fam g holiday kat cameron..
syok gak r kn.. xde plan ape2 pn.. mak aku just ckp ngn kitorg
yg adek bradek sume ade (abg yg sulong je xde), "kite xnk g jln2 ke?
jom g cameron"..hahaha.. ye sume abg2 akk2 aku ckp jom!!
on the spot ok.. so lpas tu sume g brsiap2..hahaha...
nek 3kete.. kete iswara(ayh)..kelisa(abglang)..pesona(abgoni)
so kitorg pn brgerak la.. da la abg2 aku tu ngn ank masing2 yg still
kenit2 ag beb.. kaut je..haha


ok2..
skang tym utk seyes ok!
mari bercerite ngn seyes!
ok gini..
jln punye jln punye jln msk highway sume tu..
sampai kat R&R tapah..
benti kencing2 sume tu.. then gerak..
bru je grak n still kat dlm area R&R tu, kete bpak aku prob lak beb..
seb bek abg aku mekanik dlu..so die tau la sket2 kan..
die check sane check cni.. ale2 die bukak fuel filter n cuci2 jap then psg balik..
ok dh leh jln ..cun2..

jln punye jln punye jln.....smpai kat cameron.. tp bru smpai kat kaki
bukit tu bai.. ade ag sejam mau smpai puncak tu..
jln die plak slekoh2 gile.. kalah bentong(jln lame) ngn ulu yam beb..
kete kelise kat depan..aku nek pesona kat tgh..bpak aku kat blakg..
tgh sedap men slekoh2 tu, tetibe kete bpak aku ilang..
da xnmpk.. kitorg benti tepi jap.. ale2 abg aku uturn je kat jln
sempit tu.. ati kering abg aku ni.. pas tu g carik kete ayh aku blk..
upenye kete bpak aku sangkot ag.. so benti la kat tepi gaung tu
g repair ag.. kali ni abg aku bkk distributer(xtau eja) lak n bersihkn..
gile ah.. da la touchlite xde..just pkai hp aku nye lmpu je beb..
da setel tu kitorg smbong prjalanan ag..kali ni kete bpak aku
dok kat tengah2 lak..

jln punye jln punye jln.. slekoh punye slekoh punye slekoh...
btw dpn skali kete kelise abg aku..dpn tu ade lori besa bwk brg..
then tym tu ade kejadian tanah runtuh lak.. so just ley gune 1jln je..
then lori tu lalu kat ctu sangkot lak..xlepas..tayar die da spin2 da..
jln licin,.. so lori tu kene reverse balik n try ag tp kne laju2..
so Alhamdulillah lpas lori tu lalu..lega aku.. then kitorg lalu kat
tnah runtuh tu.. seram gak aku tp naseb bek lpas gak..
so kitorg trus kn prjalann.. smpai kat tu but xsmpai umah sewe ag..
kete bpak aku wat hal ag..wahh.. 3 kali beb.. abg aku pn repair
lagi,lagi dan lagi.. so setel..truskn prjalann ke umah sewe lak..
act kitorg sewe aprtmnt.. kitorg smpai kol8..gile kan.. 4jam prjalann dol..
tuan umah tu kate nnt klau nk check out, cll je.. mmg da cm kwn2 je die..
nme die man..so kitorg pn ske la kn.. da la check in lmbt so ley la
check out lmbat kn..

smpai umah sewe tu kirong trus mkn nasik..naseb bek de bekalan mknan dri
gombak..hehehe.. lpas mkn aku kms2 tmpt tido.. then g trun bwh g men
snuker ngn abg2 aku tu ha.. after tu naek umah n tido.. esok pagi after subuh kitorg smbung
tido.. sejuk bai.. smalamnye tu ujan lebat..gile aku xthn sejuk die..
pastu dlm kol 10 sume bgn n siap2 kms brg mndi2 sume..
then abg aku call brader man tu n ckp nk pass kunci umah petang nnt..
the abg man tu xbg.. die kate kene pass kunci kol 12tghari..sbb kol 2 ade org nk msk
umah tu..seyes ko prangai cam babi brader man.. ko tu melayu tp ckp
cam keling babi... sial tol! sumpah aku bengang.. ok ttup cite psl babi tu..

so kitorg g mkn2 dlu..lapa beb.. lpas tu g pasar jual sayur2 tu.. wah sejuk2..
nyaman je aku rse.. ni 1st tym aku g cameron ok! aku ske suasane cmni..
smpai kat pasar tu ade sorg awek ni..lawa!! seyes!! aku da senyum n die pn
senyum da.. but aku da jd blur.. patut g amek no hp tp aku da cam mereng je..hahaha
so mlepas.. abg2 aku jln ngn prtner masing2.. bpak aku sorg2.. mak aku dok dlm kete..
mak aku xbape larat nk jln2 ni..
aku pn jln la sorg2..ngn kaki yg saket ni..jln tertengkot2.. wahh gile la..
then aku msk kedai ni..hajat di hati nk bli kn smthg utk si EYKAA(saje bold kn) hihi..
pilih puny pilih dpt la bnde ni.. aku da gtau die yg aku bli kn utk die..
just tgu nk hangout nnt bru bg die..hihihi.. ok trus kn jln cerite..




lpas tu g ladang strawberry jap..xg petik pn..just mkn2 stwbry tu ngn
ice cream then chow..
after tu kitorg g ladang teh..(aku xtau nme tmpat tu)..seyes syok tmpat tu..
wahh tenang gile aku rse kat ctu.. so upacare brgmba brmule sorg2 aku amek gmba fam aku..
dlm ati brkate, sape la yg nk amek gmba aku ni.. then bpak aku ofer..syok2..
hihihihi.. pastu mnum2 teh jap..lek2 jap..then aku ngn bpak aku ngn abg aku
trun g msk kat ladang teh tu..function bai...hihihii..
then kitorg chow blk gombak..wahh.. act xbpe puas la kn g sne sbb kejap sgt..
aku trungin nk g ag ngn kwn..aku da rncang ngn areeb da..
hope jadi la kn..hehehe..

7 comments:

our stori mori *_* said...

nud komentar;ape buah tgn untuk aku,strawberry tarak ka?

our stori mori *_* said...

saza nak cakap juge ; best! kenape anak2 abg ko comey2 bangat.aduhaii

cengkerangcipot said...

to nud: haha xde2.. smpai cni da masam strwbry tu..

to saza: comey2? tgk r uncle die ni..haha

our stori mori *_* said...

saza berkate : da agak da jawapan tu yg akan terpacul dari bibir mu.uh!

cengkerangcipot said...

hahaha..

hayatarif said...

kalau nak pegi camerOon lagi,
ajak saya okey...
nak bawak volvo burOk, test power kat situ

:)

cengkerangcipot said...

bole aja deh..
rapatkn dri kamu dgn ku..
hohoho