Thursday, October 15, 2009

hari ke-4!! DUGAAN!!!

arini ari ke 4 aku practical kat cni..
pagi cm bese aku grak g keje tp kali ni aku grak dri umah
family aku tu.. so lpas pns kn enjin aku grak g isi mnyk dlu..
isi 50hrnggrt kat turbo aku tu ngn b4 tu aku taruk mnyk ape nth
aku bli kt kry..mnyk tu utk protect enjin.. pastu aku berdesup g opis..
otw tu aku rse kete aku laen mcm je..clutch die cm len..de bunyik2 lak tu ble
tekan.. aku ingt kt just pedal die je kot.. so aku pn wt dak je la..
pastu tym nk dkt smpai opis tu aku rse cm gear aku lak yg jd laen..
cam gear xley msk.. aku try ag so ley msk lak.. so aku pn carik la
parking kete.. aku msk kn bontot kete tu la cm bese (org hebat kn) pastu
aku kedepan kn blk kete tu sbb nk adjust..pastu reverse balik..tym msk gear reverse
tu ade bunyik krekk2 la plak.. aku ckp ni sah2 gear box aku rosak blk dow..
so da park kete aku pn try msk gear 1..xley msk.. adoii babi r.. gear 2 pn same.. just
ley msk gear 5 ngn gear reverse je.. adoii.. aku pn wt dek la kejap..
aku g bayo parking kete dlu then trus g msk opis..
kat opis bru aku gtau kt bpak aku psl kete tu.. 30min pastu bpak aku dtg..
die tgu kt kete.. aku pn g la kt kete.. bpak aku try kete tu dlu.. nk start
enjin kete tekan clutch dlu doll.. seram betol.. haiiyakk..
pastu2 bpak aku call si ah seng(toke bgkel) ckp psl kete tu then die suh
bwk g bgkel.. bpak aku suh dorg tarek kete, tp dorg kate driver xde la ape la..
(b4 tu aku lpe nk gtau..free gear aku xde..da brtukar ngn gear1..babi!)
so bpak aku bwk kete tu smpai kt bgkel..jauh dow dr opis aku ni ha..
ok dh ttup cite jap..
aku wt keje aku cm bese la kn..
nth kol bpe nth bos aku kuar nk g jmpe bpak die.. bpak die ajk g mkn..
so die kuar awl la.. aku pn dkt2 kol 1 je trus cabut blk umh nk mkn(nek moto
yg bpak aku bwk mse dtg td).. lapa gile..
pas mkn aku grak la g opis blk.. tym kt ats moto tu si atan tipon aku,..
sje nk borak kate nye.. aku ckp r jap ag tipon opis aku.. so aku pn bg la no opis aku..
aku ingtkn lpas tu die tipon sbb tipon opis ni bunyik2.. aku pn agkat la
alee2 bkn si atan.. ni customer cmpany ni.. babi r.. die tnye psl fax
dr cmpany die.. da la speaking cm babi je.. aku jwb senang je..opss sory bos xde..
die kluar xmsk ag.. sye ni staff bru kat cni.. die tnye blk aku.. aku ni wt keje ape..
aku ckp r aku ni bahagian wireless.. pastu die ckp cmni ke cstomer service.. babi ko la..
then die suh tgk mesin faz kot2 ade fax dr dorg.. aku tgk xde so aku ckp la xde..
die kate kang die fax kn ag skali pastu die nk aku pstikn dpt.. aku ckp ok..
lpas je tu mesin fax bunyik..de pn fax dri cmpany yg babi tu.. pastu tipon opis bunyik ag..
act aku xkn agkat pn..(ni sume si atan punye psl).. pastu aku agkat gak kot2 dr cmpany babi yg
tadi tu.. alee2 bkn ag.. dri mne nth die mrepek.. aku pn sory sye dak practical je.. xtau pape..
pastu die xdgr.. bodoh!!.. pastu die ckp td die de cll sbb nk order brg ape nth.. so die nk tau
nme spe yg handle tu.. aku sebot la nme bos aku.. hope btul la kn sbb kt opis ni skang ni
ade 3org je staff trmsk aku..ade sorg ag cuti.. pastu de sorg ag tu bkn staff tp adek staff..
hahaha.. pastu ape ag eh?? tu je la kot.. cam babi je arini.. geram2.. da la sensorg je ni ha..
haishh

No comments: