Sunday, May 17, 2009

sesi dialog dgn polis xde sambutan???

salam sume..
aku da lme gile xupdate blog ni weyhh..
sebabnye aku xdpt on9 gne lappy kesayangn aku tuh..
nnt2 aku update ngn cite2 yg da lpas..
hahaha,,,
so skang aku sbelom nk bercite2 ni kali ni aku nk gtau
yg aku akan mggunekn bhse yg kesat22..
ade prob??
ni blog aku kn...
so sukeati aku r..

camni..td aku bru setel 1event kat dewan org ramai kmpong changkat
iaitu kmpong aku la dol.. kitorg de wt sesi dialog ngn anggota polis
n kitorg akan wujudkn SKIM RONDAAN SUKARELA(SRS) utk
memantau keselamatan kmpong aku ni time2 mlm..
mule2 ag aku da cuak da sebab sesi perjumpaan ni cm xde smbutn..
WTF!!.. apsal org kmpg xnk support?? ape mslh korg dol??
ale2 sorg2 smpai..penuh la jgk dewan aku tu smpai ke luar2..
Alhamdulillah...
so spt yg di jadualkn, sue nye brjln lancar..
tp yg xsdap nye, ade yg aku dgr2 ade yg pnduduk kmpong tu
dtg sbg mate2 utk pihak laen..WTF!! ko sial!!..
bpak ko xajr ke!!..kitorg xkaco idop ko pn kn!!..
pantat la ko!!..

kampong kitorg ni da brpecah..aku yakin ade 2puak..
puak yg prtame org2 kuat PAK ABAS(ketue kmpung lme)..weyh abas ko mmg sial..
da la ko ni xtau mmbace..bodoh!! die ni jd ketue kmpg lme gile..
siap turun temurun dr keturunan die ag..WTF!! n dorg2 ni UMNO..
bpak aku plak ngn geng2 bpak aku ni PR(pakatan rakyat)..tp bpak aku
xpenah nk beze2 kn fahaman politik..kitorg wt event utk sume..
politik kte tolak ketepi..tapi dorg?? pukimak la weyh!!..

nak kate kitorg xinvite dorg2 ni agak2 r kn..
kitorg invite siap pasang kaen rentang..bg surat..
bpak aku siap call ag yg si puak2 ni..kitorg nk sume pnduduk kmpong ni
bersatu.. bkn berpecah..sebab kn korg la melayu jd cmni..
smpai ble nk maju hah sial???!!

Dtg uma aku jmpe ngn bpak aku nk mntk peruntukn utk
korg ronde2 mlm..korg ronde utk kawasan korg je..tu aku xkesah ag..
dtg mntk peruntukn, dtg meeting cmni xnk lak..
mmg korg sial.. korg jage tmpat korg ye?? ade gak kes moto ilang..
ade gak kes taya moto ilang.. WTF!!..
buat keje bagi ikhlas la sial..korg da la tue2..
perangai cam sial..

ni nnt kitorg dpt blk borang dr sape2 yg nk jadi sukarela utk
ronde mlm..pastu kitorg akn buat pemilihan..
korg bkn org indon!!
korg bkn penagih dadah!!
korg xde rekod jenayah!!

da tapisan tu nnt kitorg akn pgil blk
utk meeting seterusnye..
aku harap korg berkhidmat dgn ikhlas
utk kampong ni..
klau de peruntukan utk SRS ni..
kitorg akn bg..
utk yg puak 1ag tu, g berambog la korg..
aku meyampah ngn korg!!

ni blog aku so sukati aku la nk mencarut ke
nk maki2 ke..korg xske jgn bce,..
WTF!!..
syuh!!

No comments: