Friday, February 6, 2009

Tersentak seketika!!


salam..
kawan2, aku tersentak seketika tadi.. tadi aku tanye kat ayah aku pasal
plaza pudu tu kat area mane..sebab aku tak tau kan.. tujuan aku nak pergi
sane sebab nak pergi kedai camera..nak server lense dgn beg untuk SLR
aku ni.. so td ayah aku tnye, nak buat ape nak beli lense2 n sume2 tu??
aku pon jawab la..untuk camera..nak bagi lagi ok gambar bile tangkap..
pastu ayah aku cakap, nak buat ape sume tu.. aku cakap la tu sume
untuk pelajaran..aku nak belajar bende2 tu.. tu dah jadi hobby aku
sekarang.. ayah aku cakap, ayah takut kamu tak dapat bawak dua2 tu..
dengan pelajaran kat kolej dgn camera lagi.. bile ayah aku cakap camtu
je trus aku jd mood tak ok..mane tak nye, ayah aku macam merendahkan
kemampuan aku..n macam menghalang aku untuk teruskan dalam
bidang photographer ni..tersentak aku ayah aku cakap macam tu..
hobby aku ni pon aku ley buat untuk cari duit la ayah.. ayah tu je
yang tak tahu.. aku malas nak cakap sebab ayah aku ni comfirm
die je yang nak menang..baek diam je doww..
haishh..runsing fikiran aku seketika..
ok la..nanti2 aku sambung lagi k..

3 comments:

eLMO cheMO said...

ko wat je slow2 ape yg ko minat.
nanti dah dpat hasil, ko tunjuk la kt ayah kau tu.

dia risau ko tak leh bwak 2 2 kot.

cayok2 aa weyh!

cengkerangcipot said...

thx wehh!!..
aku akn bukti kn kat ayh aku tu

Cwynire said...

Hidup ni sementara - kenala enjoy :p ... so baik buat duit dgn apa yg kite minat buat, drp torture diri kite hari2 utk struggle dgn something yg kite tak minat & pd masa sama terkedek2 cari masa utk buat apa kite minat. Rugi gitu.

Biasakla ... hanya diri sendiri aje yg tau apa kita nak buat & apa kite bleh buat. akak dulu pon masa quit jadi QS & start serious buat website, mak akak bising memanjang. "ko buat pe nih?!" ... lagi2 masa mula2 buat website tu, takla terus2 bleh buat duit. buat kerja free utk Alumni dulu - bina portfolio. org lain ingat kite buang masa. tp akak tau apa akak buat - tu yg penting. So akak totop telinga jek. skrg alhamdulillah, dah ada company, dah ada opis sendiri. mak akak pon bukan aje dah x bising, tp dah paham & supportive dgn company website akak & abang. SO ... yg penting percaya pd diri sendiri, doa & usaha kuat, cari ilmu, ... jgn separuh jalan ... nnti lagi org x percaya pd kita.